top of page

Brandstof voor een ongemakkelijk gesprek met je (gevaccineerde) ouders...

Updated: May 24, 2021

Zakenkrant de Financial Times maakte een bijzondere serie: is het tijd voor een ‘new deal’ voor de jeugd? De krant staat niet bepaald bekend om haar linkse sympathieën, dus wat is er aan de hand nu zelfs deze journalisten dit op de agenda zetten?


Ten eerste is de Coronacrisis een behoorlijke herverdeling van jong naar oud: jongeren zitten thuis, zagen hun vrienden niet, konden niet naar scholen en/of universiteiten toe, raakten bovenmatig hun werk kwijt en zijn straks als laatste aan de beurt terwijl gevaccineerden via organisaties als Senior Vakantieplan al worden opgeroepen reizen te boeken. Bovendien gaf de Nederlandse overheid historische bedragen uit die nog een flink aantal jaar in de boeken blijven staan.


Maar het gaat verder dan de coronacrisis: op allerlei terreinen lijken jongere generaties de boot te missen die voor ouderen wel nog keurig lag te wachten. Vandaag stellen Hendrik en Sander in een nieuwe podcast-aflevering de vraag: is het tijd voor een new deal voor de jeugd?


Luister hem hier👇🏻, of in je favoriete podcast-app.Luister hier de meest recente podcast: Joseph R. Biden's antwoord op fantoomgroei.

Comments


bottom of page