top of page

Gaat de rechter het klimaat redden? De podcasts van januari '22

Updated: Jan 27, 2022

Na een welverdiende winterstop zijn we terug met een nieuw seizoen Fantoomgroei! In dit nieuwe seizoen gaan we aan de hand van het nieuws nog nadrukkelijker op zoek naar ideeën en oplossingen om de wereld een beetje mooier, eerlijker en duurzamer te maken. Kortom, naar een wereld waar niet de groei van de economie, maar de bloei van de samenleving centraal staat.


Gaat de rechter het klimaat redden? - 20 januari '22

In deze eerste aflevering van 2022 buigen we ons over de nieuwe klimaatzaken die ons mogelijk te wachten staan. Want nadat de rechter Shell het afgelopen jaar al veroordeelde, richt Milieudefensie de pijlen nu op 29 andere grote Nederlandse bedrijven. Is dit zinvol? En gaat de rechter het klimaat daadwerkelijk redden?Zijn de verschillen tussen arm en rijk nog te overbruggen? - 27 januari '22


In het regeerakkoord wordt vrijwel niets gedaan om de verschillen tussen rijk en arm te overbruggen. Ondertussen blijkt de nieuwe kabinetsploeg buitengewoon vermogend en heeft de rechter een streep gezet door de vermogensrendementsheffing. Hendrik en Sander bespreken het allemaal in deze nieuwe aflevering van de podcast Fantoomgroei.En natuurlijk kun je nog altijd vriend worden van deze show. Dus vind je dit een fijne podcast, en wil je Sander en Hendrik met een kleine donatie steunen, ga dan naar vriendvandeshow.nl/fantoomgroei!


Foto: (c) Milieudefensie


Comments


bottom of page