top of page

Moet de echte crisis nog beginnen? De podcasts van februari '22

Updated: Mar 28, 2022

Gaat het kabinet miljarden verspillen? – aflevering van 3 februari

Het nieuwe kabinet heeft tientallen miljarden gereserveerd om klimaatverandering tegen te gaan en om af te rekenen met de stikstofcrisis. Op het eerste gezicht lijkt het een prachtige ontwikkeling voor progressief Nederland. Maar is dat wel zo? Want het is nog onduidelijk hoe het kabinet dit geld wilt uitgeven. Bovendien is het de vraag of we überhaupt voldoende werknemers hebben om al die mooie woorden om te zetten in daden. Kortom, moeten we blij zijn met de fondsen, of staat het kabinet op het punt om miljarden te verspillen? Sander en Hendrik bespreken het met econoom Wimar Bolhuis.Hoe lang moet het kabinet de KLM nog in de lucht houden? – aflevering van 10 februari

Onze nationale luchtvaartmaatschappij KLM profileert zichzelf graag als de kurk waarop de Nederlandse economie drijft. Honderdduizenden banen, hoofdkantoren, toeristen en expats, we zouden het allemaal aan de blauwe trots te danken hebben. Maar hoe terecht is dit beeld? Kan de staat der Nederlanden niet zonder de KLM? Of is het eigenlijk andersom? Kortom, het is de hoogste tijd voor een gesprek Ties Joosten, FTM-journalist en auteur van het boek De Blauwe Fabel.
Moet de echte crisis nog beginnen? – aflevering van 17 februari

De inflatie loopt snel op en het einde lijkt nog niet in zicht. Sander en Hendrik duiken (wederom) in de oorzaken en ontdekken dat de waardedaling van ons geld veel structureler is dan de Europese Centrale Bank aanvankelijk hoopte; het is de zoveelste indicator dat ons huidige economisch model op haar laatste benen loopt.En natuurlijk kun je nog altijd Vriend worden van deze Show. Als Vriend stel je Hendrik en Sander met een kleine donatie in staat om deze podcast voort te zetten. Bovendien kunnen Vrienden van de Show meepraten over de stelling van de week en iedere week meedoen een boek winnen.


Foto Wimar Bolhuis: (c) ABP

Comments


bottom of page