top of page

Moeten we de tabak verbieden?

Updated: Feb 21, 2021

Terwijl we kosten noch moeite sparen om het coronavirus te bestrijden, is er al decennialang een nog dodelijkere epidemie gaande. Ieder jaar sterven in Nederland 20.000 mensen aan de gevolgen van roken. Maar anders dan bij corona, investeren we hier nauwelijks in tabakspreventie. En erger, de gemiddelde Nederlander heeft geen idee hoe schadelijk roken nu eigenlijk is.


Weet jij bijvoorbeeld hoeveel procent van de rokers overlijdt voor hun pensioen? Of hoeveel van de jongeren die een sigaret probeert uiteindelijk verslaafd raakt? En hoeveel dit de samenleving bovendien kost?


In de nieuwe aflevering van de podcast Fantoomgroei proberen Sander en Hendrik een antwoord te vinden op die grote vraag: moeten we de tabaksindustrie verbieden? Daarvoor ging Sander op bezoek bij Wanda de Kanter, longarts en activist tegen de tabaksindustrie. Haar betoog is keihard én glashelder.


Luister de podcast 👇🏻hier, of in je favoriete podcast-app. En wil je Wanda steunen in haar strijd, surf dan naar: www.tabaknee.nl


Comments


bottom of page