top of page

Sander onderzoekt scheefgroei in nieuw tv-programma Jeroen Pauw

Updated: Apr 12, 2021

In het nieuwe BNNVARA-programma 'Scheefgroei in de polder' onderzoekt Jeroen Pauw met Sander Heijne en Jeroen Smit hoe het kan dat het gros van de gewone mensen in hun dagelijks leven slechts weinig terugziet van de economische groei. En hoe we kunnen bouwen aan een samenleving waarin niet slechts enkelingen profiteren van groeiende welvaart, maar waar iedereen goed mee kan doen. Waarin werken loont en onze welvaart niet ten koste gaat van die van onze kinderen. 'Scheefgroei in de Polder' is op 11 en 18 april om 21.25 uur te zien bij BNNVARA op NPO 1. Terugkijken kan hier.


In de eerste aflevering gaan we in gesprek met gewone, hardwerkende Nederlanders zoals jij en ik, wiens lonen de afgelopen veertig jaar niet voldoende zijn meegegroeid met de economie, voor wie huizen onbetaalbaar zijn, voor wie sparen niet aan de orde is, en die genoegen moeten nemen met steeds flexibelere contracten en steeds minder sociale zekerheid. In de tweede aflevering kijken we vooruit met prominenten die ideeën hebben hoe we het tij kunnen keren. Wat is er nodig om nu vol in te zetten op een rechtvaardige, gelijkwaardige en duurzame toekomst? En wat moeten we laten? Te gast zijn onder andere Kim Putters (Sociaal Cultureel Planbureau), Mariëtte Hamer (Sociaal-Economische Raad), Rahma el Mouden (schoonmaakbedrijf Mas) en Hans de Jong (Philips Nederland).
1 Comment


Mooie slogan voor het nieuwe kabinet zou zijn: Van lobbycratie naar democratie. Dus van bedrijfsvertegenwoordiging naar volksvertegenwoordiging.

Like
bottom of page