top of page

Worden we bestuurd door kleuters? De podcasts van september '21

Worden we bestuurd door kleuters? - 2 september

Waar Mark Rutte en Wobke Hoekstra als 5,5 maand geen zin hebben om over de inhoud te spreken, lopen Hendrik en Sander zich weer warm om zich vanaf de zijlijn met de politieke economie te bemoeien.












Het volk staat (eindelijk) op tegen de wanpraktijken op de woningmarkt! - 9 september

Als het aan de organisatoren van het Woonprotest ligt, belooft het een hete herfst te worden. De komende weken en maanden gaan huizenzoekers overal in het land de straat op om een radicaal anders woonbeleid te eisen. En dat, zo concluderen Sander en Hendrik, is hard nodig.











Krijgen we nu dan eindelijk een groene industriepolitiek? - 16 september

'Groene industriepolitiek' is het nieuwe buzzwoord in politiek Den Haag. Wat is het? En hoe kansrijk is het? Sander en Hendrik leggen het uit.











Lege woorden en holle frases (ook wel aangeduid als de troonrede) - 23 september

De rijtoer bleef dit jaar bij Prinsjesdag achterwege, net als concrete maatregelen van het kabinet om de wooncrisis, het klimaatprobleem en al die andere grote problemen van Nederland te bestrijden. Sander en Hendrik laten hun licht schijnen op de troonrede, en over wat deze zegt over de bestuurlijke staat van ons land.











De Britten staan stil en de Duitsers slaan linksaf. Of toch niet? - 30 september

Terwijl we in Nederland hard afstevenen op de restauratie van het gevallen kabinet, gaan Sander en Hendrik even buurten bij de buren. Nu de Britten back in control zijn, is er geen druppel benzine meer te krijgen in het land. Ondertussen hebben de Duitsers de sociaaldemocraten weer op het schild geheven. Zijn de Duitse verkiezingen een voorbode van een nieuwe linkse Europese lente in?











Beluister de afleveringen hier of in je favoriete podcast-app.



bottom of page